EKSCYKELRYTTER SER MOVISTARS QUINTANA-AFTALE SOM SMART

Engang var Nairo Quintana en af verdens største cykelstjerner.

Samme status har den 33-årige colombianer ikke længere efter en sæson helt uden kontrakt i kølvandet på en sag om brug af tramadol.

Alligevel har Movistar taget en chance og givet ham kontrakt for 2024. Det er godt set af holdet, mener tidligere cykelrytter og nuværende Eurosport-ekspert Thomas Bay.

I kampen om at undgå nedrykning til næstøverste niveau vil Quintanas klatreevner være med til at skovle mange point ind, påpeger han.

- Når Enric Mas stiller op i grand tours, er det som støtte for ham. Og så får Quintana selvfølgelig sin chance i andre løb, hvor han kan køre som kaptajn.

- På trods af halvandet år uden cykelløb er jeg sikker på, at han nok skal lave en hulens masse point. Det er ikke, fordi Quintana vinder Tour de France. Det er vi stoppet med at tale om.

- Men han er bare en yngre og måske endda bedre udgave af Domenico Pozzovivo, som er garant for at køre i top-10 i alle cykelløb og nogle gange endda vinde dem, siger Thomas Bay.

Sidste år var Movistar en del af slagsmålet i bunden af World Tour-stillingen, som hvert tredje år gøres op. Her gælder det om at være blandt de bedste 18 hold.

- Det er også en del af det. Movistar kan godt se, at de kan havne i det slagsmål igen, når regnskabet skal gøres op om to år, fremhæver den tidligere Motorola-rytter.

Quintana blev i 2022 nummer seks i Tour de France, men efter løbet kom det frem, at der var fundet spor af det smertestillende middel tramadol i to test, som den daværende Arkea-profil havde afgivet.

Midlet var ikke på dopinglisten dengang, men var forbudt at tage under konkurrence på grund af sin sløvende effekt, som medfører risiko for styrt.

Quintana fik frataget sine resultater fra sidste års Tour de France, men fik ikke en dopingkarantæne. Det var dog sidste gang, han kørte for holdet.

- Det skete jo, fordi han havde brudt nogle interne aftaler med holdet. Bryder du dem, er det ud af vagten.

- Jeg tænker, at Movistar har ræsonneret sig frem til, at han har fået en lærestreg, vurderer Thomas Bay.

Da Nairo Quintana var en af de mest eftertragtede ryttere, kunne han tillade sig at udpege holdkammerater, han ønskede til holdet. Blandt andre broren Dayer Quintana.

I dag er den tidligere vinder af Giro d'Italia og Vuelta a España et andet sted og kommer formentlig også til en betydeligt lavere løn.

- Det er kun Nairo Quintana, og nu er det ikke engang hans bror mere. Og det er så dét, konstaterer Thomas Bay.

/ritzau/

2023-10-29T09:39:32Z dg43tfdfdgfd