SLAGEN HOXER RøG På KRYKKER OG FIK SERVERET MAD AF STJERNERNE

Efter en forrygende sæson for Aalborg Håndbold satte Mads Hoxer kirsebærret på toppen af kransekagen, da han i begyndelsen af måneden blev udtaget til den endelige OL-trup.

Men da han mandag mødte ind til den første træning frem mod legene i Paris, gik det hurtigt galt.

Pludselig stod han og tog sig til anklen, og efter en scanning stod det klart, at landstræner Nikolaj Jacobsen måtte skifte ham ud.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for Mads at få en skade på førstedagen til en træning, der egentlig bare skulle være stille og rolig. Mads har set virkelig god ud, siger landstræneren.

Mads Hoxer fik sin slutrundedebut ved VM i 2023, og da fandt han overhovedet ikke melodien. Men siden dengang er der sket meget med den unge højreback, som har været altafgørende for Aalborgs succes i den seneste sæson.

OL skulle være en ny chance for et gennembrud på landsholdet, hvor han skulle gardere for Mathias Gidsel. Men sådan blev det ikke.

- Det er noget værre lort. For holdet og vores muligheder og mest af alt for Hoxer. Det er meget, meget uheldigt, siger Mathias Gidsel.

Efter uheldet til træningen om mandagen var Mads Hoxer ikke specielt mobil, men holdkammeraterne stod klar til at betjene den slagne thybo.

- Vi passer lidt på ham. Han er på krykker, så vi servicerer ham lidt med noget mad og drikke og sådan. Han syntes faktisk ikke, det var så slemt, at han kunne få nogle af de store stjerner til at servere mad for ham, siger Mathias Gidsel med et grin.

- Han har været ved godt mod, men er selvfølgelig ærgerlig.

Mads Hoxer var sammen med Mathias Gidsel og Niclas Kirkeløkke de eneste venstrehåndede spillere i truppen. Nu er han blevet erstattet af fløjspilleren Hans Lindberg, som også er venstrehåndet, men har nogle andre forcer.

- Hoxer skulle være en ekstra gardering for Kirkeløkke og mig. Så det presser os, hvad angår variationsmuligheder. Vi får selvfølgelig Hans ind, og det siger sig selv, hvor god han er. Men han hjælper ikke med på forsvarsdelen, som Kirkeløkke kommer til at stå alene med, siger Gidsel.

Selv om Mads Hoxer er en direkte konkurrent, så er også Niclas Kirkeløkke ærgerlig over, at han nu må tage afsked med sin kollega i OL-truppen.

- Jeg føler med ham. Det er en hård skæbne, og det har han ikke fortjent, siger Kirkeløkke.

- Han er rigtig god i angrebet og kunne aflaste Mathias der. Han er en vanvittigt dygtig spiller, som kan lidt af det hele i både forsvaret og angrebet. Så det er et kæmpe tab at miste ham, siger Kirkeløkke.

Danmark åbner OL mod Frankrig den 27. juli.

/ritzau/

2024-07-10T08:55:27Z dg43tfdfdgfd