26-åRIG LANDSHOLDSSPILLER STILLER FODBOLDSTøVLERNE På HYLDEN

I sommer spillede hun VM. Nu indstiller Nicoline Sørensen sin fodboldkarriere.

Det fortæller den 26-årige landsholdsspiller på sin Instagram-profil søndag aften, ligesom hendes klub, engelske Everton, har annonceret karrierestoppet på sin hjemmeside.

Helt præcist stiller Nicoline Sørensen støvlerne på hylden, når Everton går på julepause.

- Mit løfte til mig selv har altid været at spille, så længe jeg nyder det, og det har nu nået sin ende, skriver Nicoline Sørensen på Instagram.

Den 26-årige angriber har nået at spille 54 kampe på det danske landshold, hvor hun har scoret otte mål.

- Efterhånden som vi bevæger os gennem livet, ændrer vores motivation, perspektiv og passion sig. Det er en naturlig del af livet.

- Måske er det en overraskelse, fordi jeg kun er 26 år, og det ikke er normen at forlade fodbolden så tidligt, men det er den rigtige beslutning for mig, skriver hun på Instagram.

Andrée Jeglertz har haft Nicoline Sørensen med i sine første trupper som landstræner for Danmark, men må nu klare sig uden offensivspilleren.

- Jeg har stor respekt for Nicolines beslutning. Hun har været en vigtig spiller på holdet igennem mange år, og vi kommer til at savne hende både på og uden for banen. Vi ønsker Nicoline alt det bedste i fremtiden, siger Jeglertz ifølge fodboldlandsholdenes profil på X.

Nicoline Sørensen har tidligere i karrieren tørnet ud for FC Rosengård, Brøndby, Linköping og senest Everton, hvor hun søndag var på banen i en 2-2-kamp mod Bristol City.

Hvad hun skal lave, når karrieren er slut inden længe, melder historien endnu intet om. Hun har dog allerede kastet sig ud i andre ting. Blandt andet er hun medstifter af et selskab, der driver en app, der har til formål at skabe trivsel blandt børn og unge i fodboldklubber.

- Jeg mener ikke, at ens beslutninger skal være drevet af, hvad du tror, andre forventer af dig eller af omverdenens opfattelse. De skal være drevet af din motivation og dit hjerte.

- Jeg er stolt af at stå op for mig selv og gøre, hvad der er det rette for mig, skriver Nicoline Sørensen.

I sit Instagram-opslag takker hun sine klubber, medspillere, trænere, fans og sin familie, og så vil hun i øvrigt for altid nyde tanken om sine optrædener i rødt og hvidt.

/ritzau/

2023-11-19T17:20:50Z dg43tfdfdgfd