ADRIAN NEWEY SKIFTER TIL DETTE HOLD: KONTRAKTEN ER UNDERSKREVET

Adrian Newey er med stor sandsynlighed på vej til Ferrari, efter han torsdag indrømmede, at han forventer at skifte til et andet Formel 1-hold i nærmeste fremtid.

Kilder i Italien har til det britiske medie Daily Mail indikeret, at hans kontrakt med Scuderia allerede er underskrevet. Dermed ser det ud til, at han endelig kommer til at arbejde sammen med Lewis Hamilton, hvilket han har haft et ønske om.

Læs også

McLaren-boss melder ud: Han er lige så god som Lando Norris

19-årigt talent afløser Kevin Magnussen hos Haas

En anden ledende figur i sporten sagde, at hvis blækket ikke allerede var tørt, ville det snart være det.

Spekulationer om Neweys fremtid har svirret, siden den 65-årige stjerne tidligere på måneden meldte ud, at han ville forlade Red Bull efter 19 år. Han har siden været tilbageholdende med, hvad der kunne komme derefter, men torsdag udtalte han sig endelig.

"Jeg føler mig lidt træt, men på et tidspunkt vil jeg nok gå i gang igen," og tilføjede, at han 'seriøst overvejede at tage et andet sted hen og blive yderligere fire eller fem år'.

Han bemærkede, at hans far gik på pension som 65-årig og 'mistede lidt af sin retning og sin mojo'. Derfor tyder det ikke på, at han har planer om at gøre det samme.

Newey er eftertragtet hos de fleste hold i Formel 1, efter at have opnået tekniske succeser hos Williams, McLaren og Red Bull. Han vil blive tilgængelig, efter at have afbrudt forbindelserne med sine arbejdsgivere tidligt næste år.

For øjeblikket tjener han et anslået beløb på 15 millioner pund om året, hvilket svarer til lidt over 130 millioner kroner. Han har dog alle muligheder for at sikre sig en stor lønforhøjelse.

På trods af, at Ferrari-aftalen siges at være underskrevet, har McLaren bevaret håbet om, at han måske kan fristes til at vende tilbage til dem. Williams har også været i kontakt med ham.

Newey har tidligere sagt, at han fortrød, at han ikke havde arbejdet sammen med Hamilton. Derfor kunne et samarbejde med den syvdobbelte verdensmester hos motorsportens mest legendariske hold være den perfekte afslutning på den mest succesrige designkarriere, sporten har kendt.

Newey forlod Red Bull af flere grunde. Først og fremmest følte han, at han ikke fik nok anerkendelse for Max Verstappens vindende bil. Han var ganske enkelt af den opfattelse, at teamchef Christian Horner nød rampelyset.

Derefter styrkede skandalen med Horners angiveligt upassende opførsel over for en kvindelig ansat hans ønske om at forlade holdet. Det er dog værd at nævne, at den første undersøgelse af sagen endte med, at Horner blev frikendt.

Læs også

Max Verstappen i klemme: Skal køre to løb på samme tid

Solgt på auktion: Så mange penge fik de for Michael Schumachers eksklusive ure

2024-05-17T12:02:50Z dg43tfdfdgfd