BRøNDBY-ANGRIBER SER HATTRICK SOM KRONEN På VæRKET

- Det var dejligt at sætte en krone på værket. Det var noget, jeg har ventet på.

Sådan lød det fra Mathias Kvistgaarden, efter at han mandag scorede hattrick for Brøndby IF, da FC Nordsjælland blev slået med 5-1 på Brøndby Stadion.

Den 21-årige angriber har tidligere haft svært ved at score mål, og derfor var det en stor forløsning for ham.

- Jeg har fundet en form i mit spil, der fungerer rigtig godt, og jeg føler, at jeg er blevet mere moden i mit spil. Det betød sindssygt meget, at jeg fik lavet nogle mål.

- Jeg var her, da vi vandt mesterskabet, men personligt tror jeg, at det her var den største dag i min karriere, siger Mathias Kvistgaarden.

Brøndby-angriberen havde fornemt besøg til opgøret, uden at han selv vidste det.

Hans farfar var nemlig kommet for at se ham spille for første gang nogensinde på Brøndby Stadion.

- Jeg vidste slet ikke, at han var her, før jeg så ham efter kampen.

- Det betyder rigtig meget. Jeg er ubeskrivelig glad for, at han var her for at se mig på stadion, siger Mathias Kvistgaarden.

Efter kampen var Brøndby-træner Jesper Sørensen glad for, hvad han så fra den unge angriber.

- Jeg har hele tiden sagt, at det har ligget under overfladen, at Kvistgaarden vil levere. Han har vist, at han kan blive en god spiller, og mod FCN kom det ud i fuldt flor med en enestående præstation.

- Rigtig mange af de ting, som han sætter i gang, lykkedes, og han spillede en virkelig flot kamp, når man tænker på, at han faktisk ret ofte var alene.

- Han giver løfter om, at han er en spiller for fremtiden, og præstationen mod FCN var kronen på værket for et flot forår, hvor han er blevet beskyldt for at brænde for mange chancer, siger Brøndby-træneren.

Sejren over FC Nordsjælland betød, at FC København sikrede sig mesterskabet i Superligaen.

Selv om det er Brøndbys ærkerivaler, så var det ikke noget, der fyldte, da Mathias Kvistgaarden blev spurgt ind til, at han havde været medvirkende til at sende guldet til FCK.

- Lige nu skal vi kigge efter vores egne præstationer, og den var godkendt mod FCN. Det var rigtig vigtigt for os at slutte ordentligt af på Brøndby Stadion, lød det korfattet fra Brøndby-angriberen.

Mathias Kvistgaarden har i alt spillet 48 kampe i Superligaen for Brøndby, og han står noteret for 11 scoringer.

Brøndby-angriberen forlængede i sidste uge sin kontrakt med Brøndby, så den løber frem til sommeren 2027.

/ritzau/

2023-05-29T20:41:24Z dg43tfdfdgfd