CANADIER MANGLER ORD EFTER HISTORISK VM-GULD

Det var en lettelse, at Canadas ishockeyherrer med en sejr over Tyskland i finalen søndag aften kunne sikre sig VM-guld.

Det fortæller den assisterende anfører for Canadas ishockeyherrer, Milan Lucic.

- Hver eneste gang Canada er i en turnering, forventer vi at vinde guld. Canadierne forventer af os, at vi vinder guld. Så det er rart at kunne bringe endnu et mesterskab hjem, siger han til Det Internationale Ishockeyforbunds (IIHF) hjemmeside.

Det var VM-guldmedalje nummer 28 i historien for Canada, der dermed er det mest vindende land.

Med sejren overgår Canada nemlig Rusland og Sovjetunionen, der tilsammen har vundet guld 27 gange.

For turneringens mest scorende forsvarsspiller, canadiske MacKenzie Weegar, var sejren en særlig oplevelse.

- Jeg kan ikke rigtigt beskrive det lige nu ... Der var mange bump på vejen; Slovakiet i overtiden, vi tabte til Schweiz og Norge. Vi var nødt til at stå sammen og lære af det som hold, siger han.

Omvendt var søndagens sølvmedalje Tysklands første siden 1953, hvorfor resultatet også for nogle er værd at være stolt over.

- Vi har ikke gjort det her i 70 år, så det kan ingen tage fra os. Vi skrev historie i dag. Holdet skrev historie, og jeg er meget stolt af os alle, siger den tyske forsvarsspiller Moritz Seider til IIHF's hjemmeside.

Fra den tyske centerspiller JJ Peterka er det vurderingen, at afgørende fejl i sidste ende kostede landet guldet.

- Vi var så tæt på. Vi var stadig inde i kampen i tredje periode. I sidste ende var det små fejl, der kostede os. Canada er for gode, siger han.

/ritzau/

2023-05-28T23:25:58Z dg43tfdfdgfd