DANSKER MED FORTID I NHL TAGER ET åR MERE I ESBJERG

Ishockeyspilleren Philip Larsen tager en sæson mere for Esbjerg Energy i Metal Ligaen.

Den 33-årige back har forlænget sin kontrakt med det vestjyske ishockeyhold, så den nu løber frem til udgangen af næste sæson. Det meddeler Esbjerg Energy i en pressemeddelelse.

Den mangeårige landsholdsspiller og tidligere NHL-spiller vendte tilbage til hjembyen for et år siden, efter at han var blevet løst fra sin kontrakt med russiske Ufa fra KHL som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

- Det har været et lærerigt første år i dansk ishockey for mig. Før jeg kom tilbage hertil, vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle forvente, men nu føler jeg mig langt bedre tilpas i de nye omgivelser.

- Jeg har skullet finde mig selv og min rolle i en ny og anderledes hverdag i en ny dansk virkelighed. Det tog længere tid, end jeg egentligt havde forventet. Nu har jeg fundet mig selv og min nye rolle på isen. Jeg føler selv, at jeg er tættere på at finde ud af, hvordan jeg skal spille i den danske liga, siger Philip Larsen efter forlængelsen.

- Jeg vil bidrage til, at klubben vinder mesterskabet, tilføjer han.

Som teenager rykkede esbjergenseren til svensk ishockey og havde stor succes, før han røg videre til NHL, verdens nok stærkeste ishockeyliga, hvor han repræsenterede Dallas Stars, Edmonton Oilers og Vancouver Canucks.

Han har været til VM med Danmark seks gange, og han var også med til at sørge for, at Danmark kvalificerede sig til vinter-OL for første gang. Han meldte dog afbud til sidste års lege i Beijing af personlige årsager.

Esbjerg-assistenttræner Erik Petersen forventer, at Philip Larsen vil være endnu bedre i sin anden sæson i Esbjerg, end han har været i sin første. Erik Petersen kalder Philip Larsen for en af de bedste backer i Metal Ligaen.

- Derfor er han vigtig for holdet. Ikke bare med sit individuelle bidrag. Han lærer også fra sig og fungerer som en rollemodel for ikke mindst de yngre spillere i truppen, siger assistenttræneren.

I den forgangne sæson blev Esbjerg Energy nummer fire efter at have tabt bronzeduellen til Herlev Eagles.

/ritzau/

2023-05-30T07:11:45Z dg43tfdfdgfd