DET ER IKKE MåTTE SKE, ER SKET: HOLGER RUNE I DOPING-PROBLEMER

Dopingreglerne i tennissporten har skabt stærke følelser og debat i de seneste måneder, og nu tager hele Danmarks Holger Rune og hans mor bladet fra munden for at rejse spørgsmålet: Er der plads til en mere intelligent tilgang til dopingskontrol i sporten?

I sommer blev svenske Mikael Ymer udelukket i 18 måneder for ikke at have været tilgængelig for dopingtests tre gange inden for et år. Senest faldt den amerikanske tennisspiller Jenson Brooksby samme skæbne til del for manglende overholdelse af reglerne.

Men måske det mest iøjnefaldende tilfælde af en ung tennisspiller, der måtte betale prisen, Holger Rune selv.

I marts blev Rune fanget i dopingkontrollens snigende klapsmetode, da han gik ud af døren to minutter før sin angivne tidsperiode. Ifølge de strikse regler i sporten har Rune nu blot to chancer tilbage, før hans fremtid i tennissporten står på spil.

Læs også

Pas på, Føtex, Netto og resten: Nu åbner ny discountkæde i kampen om lave priser

Aneke Rune, Holger Runes mor og manager, udtalte i et interview med Ekstra Bladet i Paris, at hendes søn var blevet afhentet af sin fysioterapeut og kørt til træning, hvilket hun kunne dokumentere. Alligevel blev Runes forsvar afvist af kontrolinstansen.

- Han havde siddet og ventet mellem syv og otte om morgenen, og så gik han nogle minutter før. Hans fysioterapeut hentede ham og kørte ham ned til Country Club'en (Monte-Carlo Country Club, tennisanlæg i Monaco, red.), hvor han skulle træne (...) Vi havde skrevet, at han var i sin lejlighed i det tidsrum, og at han ellers skulle træne hele dagen. Og så kommer de to minutter i otte. Det er helt vildt. Det er helt sindssygt. På trods af, at vi kunne dokumentere, at han var blevet hentet, og de kunne se, han havde været i Country Club'en, godtog de den ikke, siger Aneke Rune.

Reglerne omkring dopingkontrol er blevet kritiseret fra forskellige sider, inklusive Holger Rune selv, som mener, at der er plads til en mere intelligent tilgang til kontrollen.

Aneke Rune anerkender vigtigheden af dopingkontrol, men deler sin søns synspunkt om behovet for smidigere regler.

- Hvis man af en eller anden årsag misser et tidsrum, så kunne der måske godt være en smule fleksibilitet," udtaler Aneke Rune. "Hvis man for eksempel kan se, at man er til træning hele dagen eller er til en turnering, så kan man måske tage derhen og få det be- eller afkræftet.

Læs også

Matas udsender vigtig advarsel til danskerne: Kan være farligt

Jørgen Leth sender stikpille efter dronning Margrethe: “Det er da absurd”

Over 25 spædbørn kvæstet på et år: Nu advarer Rigshospitalet om populært produkt

2023-11-03T12:07:22Z dg43tfdfdgfd