EKSPERTER FORUDSER STOR æNDRING INDEN EM: UDSKIFTNING På VEJ

Spørgsmålene tårner sig op før landstræner Kasper Hjulmand fredag skal offentliggøre sin endelige EM-trup.

Der kan forekomme overraskende ændringer, og eksperterne forudser ét specifikt scenarie, der kan finde sted.

Læs også

Dansk landsholdsstjerne er blevet gift

Det skriver Tv2 Sport

Det er altid spændende at følge med i, hvem der bliver udtaget til EM.

En af dem, der har sneget sig ind på sidelinjen, er Mathias 'Zanka' Jørgensen. Han var ikke blandt Hjulmands oprindelige 26 udvalgte for en uge siden, men er siden blevet indkaldt som reserve.

I kampen mod Sverige fik 'Zanka' en halvlegs spilletid, og disse 45 minutter kan vise sig at være afgørende for hans chancer for at komme med til EM, mener Mads Junker, fodboldekspert hos TV 2 Sport.

"Han præsterede fremragende. Baseret på kampen mod Sverige, bør Mathias ’Zanka’ Jørgensen klart overvejes til truppen, trods de spørgsmål, der er," udtaler Mads Junker.

Der er specielt spørgsmålstegn ved forsvarsspillerne Victor Nelsson og Simon Kjær. Victor Nelsson kæmper med fodsmerter, mens Simon Kjær er ved at vende tilbage fra en skadespause.

Eksperterne forventer en ændring: Hjulmand vil muligvis foretage en erstatning.

Ifølge assistenttræner Morten Wieghorst vil staben bruge træningerne torsdag og fredag til at vurdere spillernes fysiske tilstand og derefter træffe en beslutning. Hvis en spiller 'dumper' står Zanka klar til at træde til.

Dette scenarie forventes at finde sted ifølge fodboldeksperterne.

Eksperterne forudser, at Victor Nelssons plads sandsynligvis vil blive besat. Simon Kjær, derimod, ses ikke som en lige så sandsynlig kandidat til udskiftning, på grund af hans rolle som anfører og Hjulmands villighed til at gå langt for at have ham med på holdet.

Under kampen mod Sverige tog Hjulmand nemlig ingen chancer; han lod Zanka komme på banen og erstattede Joachim Andersen, der følte noget, der kunne tyde på en skade.

Zanka udtalte efter testkampen mod Sverige om den vanskelige situation han står i: På den ene side håber han, at hans holdkammerater ikke bliver klar, da det er hans chance for at komme på banen, men på den anden side ønsker han det bedste for dem.

"Det er ikke nemt, men det er den rolle, Kasper har givet mig udsigt til. Det har mentalt været mere udfordrende end jeg forventede," sagde 'Zanka' onsdag aften.

Efter fredag vil det ikke være muligt for Kasper Hjulmand at foretage trupændringer, medmindre Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA)s medicinske team vurderer, at en spiller ikke kan deltage.

Læs også

Christian Eriksen åbner op: Jagter stadig én helt særlig drøm

2024-06-07T06:18:52Z dg43tfdfdgfd