FAKTA: GYSER VENTER I SUPERLIGAENS NEDRYKNINGSSPIL

AaB står umiddelbart med de bedste kort på hånden, men spændingen er enorm inden en neglebidende sidste runde i Superligaens nedrykningsspil.

Her skal to nedrykkere findes mellem AaB, Lyngby og AC Horsens, der alle har 27 point. Horsens har besøg af Lyngby, mens AaB hjemme møder Silkeborg, der kun har æren at spille for.

Samtidig mødes FC Midtjylland og OB i en direkte duel om en europæisk chance.

Herunder følger et overblik over nedrykningsspillets sidste runde, lørdag fra klokken 14:

* AaB sikrer sig tiendepladsen og overlevelse med en sejr over Silkeborg. Nordjydernes langt bedre målscore betyder, at det kun er i den vildeste teori, at de bliver overhalet, hvis de selv vinder. Til gengæld er uafgjort kun nok for AaB, hvis Lyngby og Horsens samtidigt spænder ben for hinanden og spiller uafgjort i deres indbyrdes opgør. Taber AaB, rykker holdet ud af Superligaen.

* Lyngby gæster Horsens i en højspændt duel, hvor der uden tvivl bliver skævet til kampen i Aalborg. Hvis AaB smider point mod Kent Nielsens tropper, overlever en eventuel vinder af gyseren mellem Horsens og Lyngby. Hvis AaB taber, kan Lyngby også overleve med uafgjort, da de kongeblås målscore er bedre end Horsens'. Vinder AaB, skal Lyngby vinde med mindst 10 eller Horsens med mindst 16 mål for at overhale AaB.

* FC Midtjylland og OB spiller i Herning reelt en semifinale om at komme ud i Europa. FC Midtjylland tager syvendepladsen med sejr eller uafgjort. OB skal vinde. Nummer syv møder fredag 9. juni på udebane nummer fire fra mesterskabsspillet i en playoff-finale om en plads i Conference League.

/ritzau/

2023-05-29T15:41:19Z dg43tfdfdgfd