FEJL KOSTER MEDALJE FOR KATRINE KRISTENSEN VED PL

Den danske paradressurrytter i grad II Katrine Kristensen sad lørdag spændt og ventede på, om hun havde vundet en medalje i disciplinen kür ved de paralympiske lege i Paris.

Danskeren, der red som nummer seks ud af otte atleter, var placeret på tredjepladsen, inden tyskeren Heidemarie Dresing stod for finalens sidste ridt.

Katrine Kristensen måtte til sidst indse, at hendes samlede score på 75,687 kun rakte til en fjerdeplads, da tyskeren selv scorede 76,127.

På hesten Gørklintgårds Quater og til tonerne af blandt andet Queen fik danskeren en rolig start med et fint flow i det parisiske sand.

Men mod slutningen blev hesten for livlig, og takten røg ud af kurs.

Fejlen kostede lidt for danskeren, men hendes score var i første omgang nok til en andenplads.

Senere dumpede hun ned på tredjepladsen, da amerikaneren Fiona Howard scorede finalens klart højeste score på 81,994 og vandt guld.

Til allersidst blev hun så skubbet yderligere én placering ned.

- Jeg er selvfølgelig mega ærgerlig. Jeg lavede to store fejl, og det kostede.

- Det er sådan, det er i sport. Det er ikke det fedeste at blive nummer fire. Han (hesten, red.) blev for tændt, da jeg gik ind i arenaen, og det gik ud over turen, siger Katrine Kristensen til DR Sporten.

Hun tilføjer, at larmen fra tilskuerne på stadion forstyrrede hendes konkurrencehest.

Danskeren kan imidlertid glæde sig over, at hun tirsdag vandt sølv i den individuelle konkurrence ved PL.

Kun de otte bedste i den individuelle konkurrence dystede i lørdagens freestyle-finale.

Her har den enkelte rytter selv - ud fra obligatoriske øvelser - mulighed for at udvise originalitet, bestemme sværhedsgraden af sit program og finde den musik, der passer til koreografien og hesten.

PL-debutanten Karla Dyhm-Junge i grad III var også i aktion lørdag.

Den 21-årige dansker, der er den yngste rytter ved legene, endte som nummer seks i sin kür-finale. Hun rider på konkurrencehesten Miss Daisy.

Ifølge landstræner Astrid Gemal kan Karla Dyhm-Junge blive en "verdensstjerne".

Selv drømmer pararytteren om at vinde medaljer, lyder det.