GOD NYHED FOR CAROLINE WOZNIACKI: TAGER STORT SKRIDT MOD OL

Det var til stor jubel for de danske tennisfans, da Caroline Wozniacki efter 3 års pause i august 2023 vendte tilbage på tennisbanen for første gang.

Siden da har det været med blandede resultater.

I år har Wozniacki det helt store sæsonmål sat til OL i Paris, men det er ikke så lige til.

Men nu er det første store skridt taget i retningen mod Paris.

Læs også

Holger Rune efter nederlag: "Kampen var meget senere, end vi havde forventet"

Det skriver B.T.

Caroline Wozniackis drøm om at deltage i OL lever nemlig stadig, efter Dansk Tennis Forbund har fået godkendt en vigtig dispensation for den danske tennisstjerne.

Sportschef Jens Anker Andersen fortæller, at dispensationen blev bekræftet i sidste uge, hvilket er et væsentligt skridt i retning mod OL i Paris til sommer.

På grund af Wozniackis karrierestop i 2020 har hun ikke kunnet deltage i Billie Jean King Cup, hvilket ellers er et krav for OL-deltagelse. Derfor var dispensationen afgørende for at holde OL-håbet i live. Wozniacki står nu overfor den sidste udfordring: at sikre sig et wildcard.

Kræver wildcard

I øjeblikket ligger Wozniacki nummer 117 på verdensranglisten, hvilket ikke er nok til en direkte kvalifikation.

Wildcards til OL er begrænsede og meget eftertragtede, med kun to tilgængelige pladser.

De tildeles typisk tidligere grand slam-vindere inden for top 400 på ranglisten. Det betyder, at Wozniacki konkurrerer med prominente navne som Angelique Kerber, Naomi Osaka og Simona Halep, samt Emma Raducanu og Bianca Andreescu.

Dansk Tennis Forbund venter spændt på afgørelsen, som først offentliggøres efter French Open. "Arrangørerne holder kortene tæt til kroppen, så vi aner det ikke. Det får vi først at vide efter French Open," siger Jens Anker Andersen. Chancerne for et wildcard er små, men håbet er stadig intakt.

Angelique Kerber og Naomi Osaka har muligvis mulighed for at bruge deres 'beskyttede rangering', hvilket kunne øge Wozniackis chancer for et wildcard. "Hun håber stadig meget på det, så hun er optimistisk og fortrøstningsfuld. Hun arbejder i hvert fald hen imod det," udtaler Andersen.

Caroline Wozniacki, som stadig er et ikon i dansk tennis, forbliver fokuseret på sit mål. Dispensationen er et vigtigt skridt fremad, men tildelingen af et wildcard vil være det endelige grønt lys for hendes deltagelse i OL. Det danske tennisforbund og fans følger spændt med og håber på, at Wozniacki får muligheden for at repræsentere Danmark endnu en gang på den olympiske scene.

Læs også

DMI melder ud: På lørdag rammer det landet

Else, Birgit og Lis: Folk med disse 10 navne er hårdest ramt af svindel

2024-05-16T09:25:13Z dg43tfdfdgfd