GOLFVETERAN JUBLER OVER DANSK SUCCES: DET ER FULDSTæNDIG VILDT

Søren Kjeldsen var målløs, da han søndag sad på et fly på vej til Australien.

Den danske golfveteran fulgte med i DP World Tours sæsonfinale i Dubai, hvor Nicolai Højgaard efter en nervepirrende afslutning tog karrierens største sejr.

- Det var fuldstændig fantastisk. Jeg sad og så det hele på flyet. Det var den Nicolai, jeg kender, siger Søren Kjeldsen i telefonen fra Australien.

- Vi har hele tiden haft fornemmelsen af, at han kan ufatteligt meget. Han havde en ild i øjnene. Man kunne bare se, at der kun var en ting, der gjaldt. Det var fantastisk, siger Søren Kjeldsen.

Nicolai Højgaard vandt turneringen efter en forrygende finaledag, hvor han overhalede stjerner som Viktor Hovland og Jon Rahm med blandt andet fem birdies på de sidste seks huller.

Dermed kronede han en kæmpe sæson, hvor han har spillet Ryder Cup og sikret sig et tourkort til den attraktive amerikanske PGA Tour.

Samtidig er han nu landet i top-50 på verdensranglisten, hvilket er vigtigt i forhold til at kvalificere sig til majorturneringerne.

- Det er fuldstændig vildt. Danmark er et mikroland, men det er godt nok sindssygt, hvad der er blevet lavet af danskere gennem årene, siger Søren Kjeldsen, som også fremhæver, at Emily Kristine Pedersen blander sig blandt de allerbedste hos kvinderne.

PGA Tour-kortet havde Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen allerede sikret sig inden sæsonfinalen, men det havde Nicolais tvillingbror, Rasmus, ikke.

I Dubai lå han længe til at spille kortet i hus, men det glippede til allersidst. Og det var den eneste malurt i bægeret på en flot danskerdag.

- Jeg var sindssygt ærgerlig over, at han ikke fik PGA Tour-kortet. Hvis Nicolai og Rasmus var der sammen med Thorbjørn, ville det være endnu bedre.

- Rasmus var sikkert også meget skuffet, men han er 22 år, og det varer ikke længe, før han er derovre fast. Han skal bare fortsætte, for han er godt nok også en fantastisk spiller, siger Søren Kjeldsen.

DP World Tour-sæsonen er nu gået på hæld. Men allerede i denne uge begynder den nye. Søren Kjeldsen skal for eksempel dyste i Fortinet Australian PGA Championship, som arrangeres i samarbejde med Tour of Australasia.

/ritzau/

2023-11-20T12:22:13Z dg43tfdfdgfd