HANS LINDBERG UDTAGET TIL OL MIDT I SIN STORE SORG: “DET ER EN UNDERLIG TID FOR MIG”

Håndboldveteranen går i disse dage igennem en stor sorg, men tirsdag blev han udtaget til OL.

Nu er der ikke længe til.

D. 27. juli begynder OL for de danske håndboldherrer, hvor vi allerede i den første kamp får masser af kamp til stregen, når vi skal møde hjemmebanefavoritterne fra Frankrig.

Planen var egentlig, at 42-årige Hans Lindberg skulle sidde over, men en skade til Mads Hoxer resulterede i, at Hans alligevel fik et opkald fra landstræneren.

Selvom det er en lykkelig besked at modtage, så går håndboldstjernen lige nu igennem en kæmpe sorg, da han for nylig mistede sin far, og derfor synes han selv, at det er en surrealistisk situation at stå i, fortæller han til B.T.

Det er ikke længe siden, at Nikolaj Jacobsen annoncerede sin endelige trup til OL, der er lige rundt om hjørnet.

I et interview med Newsner udtalte landstræneren efterfølgende, at han betragter det som en virkelig stærk trup, han tager med til Paris, og mange danskere var også lykkelige over at læse, at der var plads til Mikkel Hansen.

Mistede sin elskede far

Nu er der så også blevet plads til Hans Lindberg, men den 42-årige håndboldspiller er i den grad gået fra den ene yderlighed til den anden.

D. 29. juni kunne han nemlig selv fortælle, at han havde mistet sin elskede far, Erling Lindberg.

– Min far, drengenes dejlige farfar, og min mors elskede mand døde pludselig torsdag den 27. juni.

– Han kommer til at være savnet frygteligt meget af rigtig mange mennesker, som han holdt af og som holdt af ham.

Hertil skal man også huske på, at der også var sket en anden stor omvæltning for familien, der netop var flyttet tilbage til Danmark efter 17 år i Tyskland, hvor sønnerne også er født og vokset op.

Ifølge Hans var planen derfor, at han skulle have trænet med landsholdet, hvorefter han skulle være blevet i Danmark, men grundet en skade til Mads Hoxer går turen nu alligevel til Paris, og det er en surrealistisk situation.

Artiklen fortsætter under billedet…

Det er uvirkeligt

I et interview med B.T. fortæller håndboldstjernen, at det lidt er ligesom en spillefilm.

– Det er lidt en underlig spillefilm, man ikke tror på, er rigtig. Det er uvirkeligt. Det har ikke været meget håndbold i mine tanker de seneste uger overhovedet. Det har sgu været mærkeligt. Pludselig at være med her og ændre fokus fuldstændig. Det er en underlig tid for mig.

Hans Lindberg fortæller, at det er første gang, han har mistet en person, der var virkelig tæt på ham, og derfor har han også skullet finde ud af, hvordan han bedst bearbejder sorgen.

For ham har det hjulpet meget at gå lange ture.

Hertil fortæller Hans også, at sorgen har påvirket ham på flere måder, da dødsfaldet også har ramt hans børn, der har mistet deres farfar, og så har det selvfølgelig også påvirket både hans hustru, mor og søskende.

Det må virkelig være en svær situation, Hans.

Vi sender de varmeste tanker til dig og familien.

Artiklen Hans Lindberg udtaget til OL midt i sin store sorg: “Det er en underlig tid for mig” blev først udgivet af Newsner Dansk.

2024-07-10T07:08:55Z dg43tfdfdgfd