HELMUT MARKO GIVER OPDATERING På SERGIO PEREZ' FREMTID EFTER CRASH

Helmut Marko har reageret på Sergio Perez' crash under kvalifikationen ved Ungarns Grand Prix, mens tvivlen om mexicanerens fremtid hos Red Bull vokser.

Den 34-årige havde endnu en skuffende dag lørdag, hvor han crashede i Q1 og sluttede som nummer 16. Max Verstappen kvalificerede sig som nummer tre i den anden Red Bull. McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri tog sig af første række.

Læs også

Günther Steiner peger på den mest undervurderede kører i Formel 1

Populær Formel 1-kører sættes i forbindelse med Williams-sæde

Dette var anden gang i træk, at Perez crashede og røg ud af kvalifikationen i Q1. Han kørte også galt i sin RB20 på Silverstone, hvor Red Bull valgte at starte Perez fra pitlane. Han endte med at være to omgange bagud.

Fejl i Red Bulls strategi efter et tidligt pitstop, hvor han fik intermediate-dæk på, ødelagde Perez' chancer i Storbritannien. Men teamchef Christian Horner indrømmede også på Silverstone, at Perez' form er 'uacceptabel'. Han har ikke sluttet højere end P8 i de sidste seks løb.

Nu er der tvivl om hans fremtid, og det hænger som en mørk sky over Perez. Liam Lawson siges at være klar til at tage hans sæde, hvis Red Bull skifter ham ud. Selvom teamet fra Milton Keynes gav Perez en toårig kontraktforlængelse i juni, indeholder hans kontrakt en række opsigelsesklausuler.

Endnu et crash i kvalifikationen i Ungarn forstærker spørgsmålene om Perez' fremtid hos Red Bull. Men Marko, som er rådgiver for moderselskabet Red Bull, har udtalt, at holdet ikke vil træffe en beslutning om Perez' fremtid før Belgiens Grand Prix er overstået.

"Vi venter til næste løb i Spa og tager derefter en beslutning," sagde Marko til Servus TV ifølge Mirror.

Formel 1 holder sommerferie efter løbet i Belgien, som finder sted i næste uge. Så Perez må tage Markos hurtige dom efter hans crash i kvalifikationen som en alvorlig advarsel om, at Red Bull måske snart fyrer ham.

Red Bull har ikke råd til, at Perez skal kæmpe sig op gennem feltet hver uge, hvilket efterlader dem alene i kampen mod McLaren via Verstappen. McLaren har to kørere i kampen med Norris og Piastri, som har scoret flere point end Red Bull i de seneste runder.

Siden Perez sidst stod på podiet var ved Kinas Grand Prix i april. Siden da har McLaren scoret 199 af deres 295 point. I samme periode har Red Bull scoret 178 af deres 373. Perez har kun bidraget med 33 af Red Bulls 178 point i de sidste syv runder.

Læs også

Max Verstappen melder definitivt ud om fremtiden

Mick Schumacher langer ud: Giver anden kører skylden for tvivl om F1-comeback

2024-07-21T07:25:34Z dg43tfdfdgfd