HER TRæFFER RED BULL EN BESLUTNING OM SERGIO PEREZ' FREMTID

Red Bull-rådigver Helmut Marko siger, at Sergio Perez' præstationer vil blive evalueret under den kommende sommerpause. Perez' fremtid med Red Bull afhænger derfor potentielt af de næste to løb i hhv. Ungarn og Belgien.

Ifølge rapporter inkluderer Perez' nyligt underskrevne toårige kontraktforlængelse med Red Bull en præstationsklausul, der giver holdet mulighed for at opsige hans kontrakt, hvis han er mere end 100 point efter holdkammeraten Max Verstappen i kørernes mesterskab.

Læs også

Lando Norris deler opsigtsvækkede melding

Christian Horner har udset sig Sergio Perez' afløser

Perez er i øjeblikket hele 137 point efter hollænderen i stillingen, hvorfor han må siges at være i alvorlig fare for at miste sit sæde.

En anden klausul kræver, at Perez skal være inden for fem positioner af Verstappen i den samlede stilling. Mens han i øjeblikket ligger på 6.-pladsen, er begge Mercedes-kørere inden for rækkevidde, hvilket øger presset på mexicaneren.

Marko, der er kendt for sine direkte udtalelser, antydede, at såkaldte exit-klausuler ikke er usædvanlige i kontrakter i Formel 1. Det er de især ikke, når det kommer til de store navne.

"Alle Formel 1-kontrakter har exit-klausuler. De fleste af dem er relateret til præstationer… Eller lad os sige for topkørerne," sagde Marko GrandPrix247.

"Som jeg nævnte tidligere, vil vi lave en evaluering under sommerpausen, og så vil vi træffe en beslutning."

Da Perez' fremtid er usikker, er spekulationerne allerede begyndt vedrørende potentielle afløsere. Red Bull-reservekører Liam Lawson er dukket op som en af favoritterne.

Lawson, der fik sin F1-debut sidste år hos AlphaTauri (nu RB), blev udpeget til en test torsdag på Silverstone i Red Bulls RB20. Desuden kommer han til at være i aktion igen på Spa efter Belgiens Grand Prix.

"Først skal vi se. Lawson tester på Silverstone torsdag. Og ja, så to løb mere - og der vil være flere tests med Lawson. Der er også Yuki Tsunoda, som klarer sig meget godt," sagde Marko om Lawsons udsigter.

Som den bedst præsterende kører på RB, hvor han kører sammen med Daniel Ricciardo, er Tsunoda i gang med sin bedste sæson i F1. Den japanske kører har klart løftet sit niveau, hvilket hovedsageligt er på grund af en roligere og mere sammensat tilgang til løbsweekender.

Læs også

Ekspert melder klart ud: Kun derfor har Red Bull ikke fyret Sergio Perez

Michael Schumachers familie har været udsat for afpresning: Nu er der nyt i sagen

2024-07-13T12:01:48Z dg43tfdfdgfd