JONAS VINGEGAARD-KONKURRENT FIK ET VIGTIGT RåD: "OVERLAD PIGERNE TIL MIG".

Remco Evenepoel: Fra Lovende Fodboldspiller til Cykelstjerne

Remco Evenepoel har overrasket mange ved at sikre sig en podieplads i sit første Tour de France nogensinde, men hans rejse mod at blive professionel cykelrytter har ikke været ligetil. Den belgiske stjerne havde nemlig en lovende karriere som fodboldspiller i ungdomsrækkerne, inden han skiftede spor.

Det skriver BT.

Remco startede sin sportsrejse i ungdomsrækkerne hos storklubben Anderlecht, og senere i KV Mechelen, hvor han også spillede for diverse belgiske ungdomslandshold. En af dem, der fulgte hans udvikling tæt, er Guy de Tandt, Evenepoels tidligere fodboldtræner i Anderlecht.

Læs også

Vingegaard-konkurrent: Jeg tror IKKE på dig

“Vi havde en rigtig dygtig fodboldspiller med enormt potentiale, så det var en smule bittert, da han skiftede, fordi jeg rigtig godt kunne lide ham,” siger Guy de Tandt. Han tilføjer: “Jeg er helt sikker på, at han ville være blevet en rigtig dygtig fodboldspiller og spille i den bedste belgiske liga – men han havde mere potentiale i cykling.”

Evenepoels naturlige talent og charme gjorde ham populær ikke kun blandt trænere og holdkammerater, men også udenfor banen. Guy de Tandt husker en specifik hændelse fra en turnering i Holland, hvor Remco var centrum for opmærksomhed.

Han husker, at de var til en turnering i Holland. De var der med alle deres bedste spillere, men der var kun én, der fik interesse fra pigerne, og det var Remco Evenepoel. Han tiltrak bare folk naturligt. Så man kunne også se, der var et kommercielt potentiale i ham.

Evenepoels evne til at tiltrække opmærksomhed er en egenskab, der har fulgt ham ind i cykelsporten. Hans færdigheder på cyklen og hans markante personlighed har gjort ham til en af de mest omtalte ryttere i feltet. Men det har ikke altid været let at navigere i den medfødte karisma og de forventninger, der fulgte med.

“Jeg sagde til ham: 'Lad mig tage mig af pigerne. Jeg er din træner, så lad mig håndtere dem, og så kan du koncentrere dig om din sport,'” fortæller De Tandt. “Han var ekstremt intelligent i sin kommunikation og tiltrak meget opmærksomhed, men det er vigtigt at kunne holde en distance til sådan noget, så de ikke tager dig fuldstændig ind i deres arme.”

I dag har Remco Evenepoel formået at balancere sin karriere og personlige liv. Han har en kæreste, som har støttet ham gennem Touren, selvom hun har haft sine egne udfordringer med opmærksomheden omkring ham.

Efter sine år som fodboldtalent har Remco Evenepoel etableret sig som en af de største navne i cykelsporten. Han har vundet VM i enkeltstart, Vuelta a España og ligger i øjeblikket nummer tre i sit første Tour de France, hvor han også har vundet en enkelt etape.

Remco Evenepoels rejse fra fodboldbanen til cykelsportens top har været bemærkelsesværdig. Han har bevist, at hans talent og dedikation kan bryde barrierer og føre ham til nye højder. Som Guy de Tandt bemærker, havde han potentiale i begge sportsgrene, men cykelsporten viste sig at være det rette valg for den belgiske stjerne.

Læs også

Forsyning melder: Her lukkes der for det varme vand

Rygterne svirrer: Afslører de her første deltager af det nye 'Vild med dans'?

Tre anholdt: Politi i intens biljagt

2024-07-17T09:17:10Z dg43tfdfdgfd