KAMPEN FOR ROMANTIKERE ER HALVANDEN MILLIARD VæRD

Hvis man besøger den engelske fodboldklub Luton Towns hjemmebane, får man ikke ligefrem associationer om moderne fodbold på topplan.

Det skriger af gammeldags engelsk fodboldkultur fra dengang, hvor Premier League endnu ikke var opfundet. Og det er slet ikke så mærkeligt.

Kenilworth Road er opført for mere end 100 år siden. Det er tæt omkranset af klassiske britiske rækkehuse, det er godt og grundig slidt, det har en underlig form, og der er kun plads til lige godt 10.000 tilskuere.

Ikke desto mindre kan det nærmest femkantede stadion meget vel blive hjemsted for en klub i verdens mest prestigefyldte fodboldliga i næste sæson.

På få år er Luton gået fra den fjerdebedste række til lørdag at skulle spille den altafgørende kamp om oprykning til Premier League, når klubben møder en anden gammel traver i engelsk fodbold.

På Wembley i London står slaget mod Coventry City, der ligesom Luton spillede i den fjerdebedste række for blot fem år siden.

- Fansene har været gennem nogle mørke tider. Det er specielt at være nået til Wembley, og forhåbentlig får vi mulighed for at fejre noget her, siger Rob Edwards, der er manager i Luton.

Luton har været langt fra den bedste række i årtier, mens Coventry siden nedrykningen i 2001 ikke har været tilbage i Premier League.

- Folk taler om den rejse, vi har været på. Det er en kamp for romantikerne, siger Coventry-manager Mark Robins ifølge AFP.

I lørdagens brag er der ifølge konsulentfirmaet Deloitte op mod halvanden milliard kroner på spil.

Oprykning er mildest talt attraktivt, og for Luton-manager Rob Edwards vil det være kulminationen på flere års fremgang.

- Vi har fra starten troet på, at vi kunne opnå noget. Nu er vi én kamp fra Premier League. Det lyder surrealistisk at sige det, siger han.

Hvis oprykningen bliver en realitet, skal klubben i gang med at ruste stadion til Premier League. Det vil ifølge klubbens eget slag på tasken komme til at koste godt 85 millioner kroner.

Men med udsigten til en glamourøs tilværelse på første klasse, finder klubben nok pengene.

Lørdagens brag bliver fløjtet i gang klokken 17.45.

/ritzau/

2023-05-27T06:10:34Z dg43tfdfdgfd