LEWIS HAMILTON OVERRASKER: VIL KøBE IKONISK HOLD

Lewis Hamilton har vist interesse i at erhverve det anerkendte Gresini Racing Team i MotoGP, ifølge The Race.

Den britiske racerkørers fascination for motorcykler er ikke ny. Hamilton har talt om sin kærlighed til motorcykler og MotoGP. Han har også før talt om sine tidlige ønsker om at køre motorcykel i stedet for biler.

Læs også

Ophedet debat vil ingen ende tage: Nu reagerer Toto Wolff

Ny melding fra Audi inden indtog i Formel 1: Deler stor nyhed

I 2019 byttede han plads med Valentino Rossi som en del af en PR-aktivitet med Monster, som på dette tidspunkt var sponsor for begge hold. Hamilton udtalte dengang, at han altid har været vild med motorcykler.

"Jeg har altid elsket motorcykler. Da jeg var yngre, ville jeg køre motorcykler og ikke biler, men min far ville ikke give mig lov - han sagde, de var for farlig. Han fik mig til at vælge fire hjul i stedet for to," sagde Hamilton ifølge Newsweek.

"Det var det rigtige valg, for hvis jeg havde kørt, mens Vale var der, ville jeg ikke have været så succesfuld. Siden jeg kom ind i Formel 1, har jeg haft en superbike og er vild med at køre på bane. Det er fascinerende. Det giver et anderledes perspektiv."

Gresini Racing, som altså er målet for Hamiltons interesse, har en hæderkronet historie i MotoGP med talenter som Enea Bastianini og legendariske Marco Simoncelli. Efter grundlæggeren Fausto Gresinis død i 2021 overtog hans enke Nadia Padovani holdet, og førte det ind i en ny æra med Ducati-maskiner.

Under Dutch TT-weekenden i Assen kom det frem, at flere insidere bekræftede Hamiltons stærke interesse. En af den syvdobbelt F1-mesters associerede deltog også i en række afgørende møder med Gresini.

Dette skridt kan skabe en dybere sammenhæng mellem F1 og MotoGP - især på grund af det faktum, at Liberty Media, der er de nuværende ejere af Formel 1, arbejder på at overtage MotoGP.

Hamiltons indtræden i ejerskabet af et MotoGP-team ses som et klogt træk. Med minimal økonomisk risiko, da holdet støttet af stærke sponsorater fra bl.a. Petronas, kan Hamilton udnytte sit navn til promovering.

Tidligere har den syvdobbelte mester begivet sig ind i holdejerskab med X44 i Extreme E-serien, ligesom han er en del af ejergruppen bag NFL-holdet Denver Broncos.

Læs også

Kevin Magnussen jubler: "Det var en fantastisk dag"

Formel 1-legende er sikker: Carlos Sainz kan kun vælge mellem disse 2 hold

2024-07-02T14:18:37Z dg43tfdfdgfd