LOYAL STJERNE KAN OMSIDER BLIVE BELøNNET MED MESTERSKAB

Hvad har Erling Haaland, Ousmane Dembélé, Nuri Sahin, Pierre-Emerick Aubameyang, Robert Lewandowski, Mario Götze, Mats Hummels og Manuel Akanji til fælles ud over at have spillet i Borussia Dortmund?

De har alle været holdkammerater med Marco Reus i Dortmund og er smuttet til andre storklubber, hvor de har vundet nationale mesterskaber.

Alt imens er Reus forblevet i Dortmund, hvor han er blevet et ægte klubikon. Men også et ikon uden et mesterskab på cv'et. Det kan ændre sig lørdag.

En Dortmund-sejr over Mainz eller pointtab til forfølgerne Bayern München vil skubbe sidstnævnte ned fra den mesterskabstrone, sydtyskerne har siddet på siden 2013.

I 2012 førte Jürgen Klopp Borussia Dortmund til det andet tyske mesterskab i træk. Den falmede storklub var atter genrejst, og sommeren blev brugt på at opruste med en af sæsonens store spillere, Marco Reus.

En lokal Dortmund-knægt med klub-DNA i blodet. Han kom til klubben som syvårig, men måtte som senior tage en tur væk for at bevise sit værd. For 11 år siden gik drømmen i opfyldelse, da han blev hentet hjem fra Borussia Mönchengladbach.

Som med Götze, Hummels og Lewandowski har de rige rivaler fra Bayern også haft snøren smidt ud efter Reus gennem årene. Modsat de tre nævnte lod han sig ikke lokke af udsigten til næsten garanterede titler.

- Tilbuddet (fra Bayern, red.) kom, som det også gjorde fra andre klubber. Jeg har den største respekt for Bayern, og hvad klubben har præsteret i flere årtier, sagde Reus i et interview tilbage i 2020.

- Men jeg har altid villet spille for Dortmund. Det var altid klubben, mit hjerte trak mig i retning af. Da jeg spillede i Gladbach, vidste jeg, at jeg kun ville skifte til Dortmund i Bundesligaen. Ellers skulle jeg udenlands.

I et interview sidste år indrømmede han også, at kærligheden til Dortmund til tider gør ondt, når han ser holdkammerater tage til større adresser for at hente triumfer.

- Det er altid brutalt at opleve, at vi får fantastiske unge spillere ind, men at de så desværre har en drøm om at fortsætte deres udvikling andre steder efter to-tre år, lød det fra Reus.

- Hvis det var lykkedes os at beholde de spillere, vi havde, kunne vi virkelig have leveret noget stort i Europa.

Sådan er det ikke gået, men nu står 33-årige Reus som anfører for hjerteklubben og kan endelig få skovlen under det uheld, den loyale offensivspiller har været forfulgt af.

Af mange betragtet som en af de største tyske spillere i sin generation har han også været fast inventar på det succesfulde tyske landshold i mere end et årti. Men en række skader har også her knust hans drømme ofte.

Skadet kunne han se sine holdkammerater løfte VM-trofæet i 2014, mens han også missede VM i 2022 samt EM i 2016 og 2020 grundet skader.

Alle skuffelserne kan, i hvert fald for en stund, blive glemt lørdag. Efter 386 kampe, 161 mål og 121 assister for Dortmund står han endelig én kamp fra at kunne kunne hjemføre det tyske mesterskab. Uden Haalands, Dembélés og Lewandowskis hjælp.

/ritzau/

2023-05-27T05:10:26Z dg43tfdfdgfd