MADS PEDERSEN SKRIVER DANSK CYKELHISTORIE

Mathieu van der Poel har gang i en rigtig god sæson. Søndag viste han igen, at han er en af de bedste cykelryttere i hele verden. Her var han nemlig den første mand til at krydse stregen i cykelmonumentet Paris-Roubaix.

Den 29-årige hollænder satte sit angreb ind med langt til mål. Hele 60 kilometer før målstregen, besluttede han sig for at angribe. Det gjorde han på et af de ujævne pavé-stykker, hvor han trak fra feltet.

Læs også

Mange har stillet samme spørgsmål om Wout van Aert: Her er det opsigtsvækkende svar

Mange danske sportsstjerner gør det: Nu fortæller Mads Pedersen hvorfor

Herfra var han i stand til at holde sig i front på egen hånd, indtil han nåede helt frem til stregen. Dermed vandt han også det barske løb, hvor han også tog sejren sidste år.

I dette forår har han hentet flere store sejre. Blandt andet kunne han også glæde sig over at være første mand over stregen i Flandern Rundt for en uge siden. Desuden vandt han også E3 Saxo Classic for to uger siden.

Et par minutter efter, at Van der Peol var nået frem til den afsluttende del af ruten, kom hans nærmeste konkurrenter også frem. Det var en gruppe, der bestod af Mads Pedersen (Lidl-Trek), Jasper Philipsen (Alpecin) og Nils Politt (UAE).

Philipsen viste sig at være meget stærk i spurten, hvorfor han kørte over målstregen som nummer to. Danske Pedersen kunne dog glæde sig over en tredjeplads, hvilket gav ham en plads i historiebøgerne.

Ifølge Ritzau var det nemlig første gang siden den første udgave af Paris-Roubaix i 1896, at en dansker kæmpede sig til en plads på podiet. I den første udgang lykkedes det Charles Meyer at køre sig til en andenplads.

Læs også

Mattias Skjelmose indrømmer: Betyder meget for mig

Efter slemt styrt: Nu er der dårlige nyheder om Jonas Vingegaard

2024-04-08T06:11:03Z dg43tfdfdgfd