NU MELDER ADRIAN NEWEY ENDELIG UD OM FREMTIDEN

Adrian Newey har for første gang udtalt, at han forventer at skifte til et andet Formel 1-team efter sin beslutning om at forlade Red Bull.

Den 65-årige legende sagde, at han "seriøst overvejer at skifte hold, gå et andet sted hen og arbejde fire eller fem år endnu, eller hvad det nu bliver til."

Læs også

19-årigt talent afløser Kevin Magnussen hos Haas

Max Verstappen i klemme: Skal køre to løb på samme tid

"Jeg føler mig lidt træt lige nu, men på et tidspunkt vil jeg nok gå i gang igen," sagde han ifølge BBC.

Neweys beslutning om at forlade sin rolle som teknisk chef hos Red Bull efter 19 år blev annonceret tidligere på måneden. Hans seneste kommentarer kommer i et interview med Eddie Jordan i en marketingvideo for et yachtfirma, der er blevet delt på YouTube.

Newey, der betragtes som den største F1-designer i historien, afslører ikke, hvor han kan tænkes at skifte hem. Det er dog kendt, at han har haft samtaler med Ferrari om en aftale. Ferrari, der betragtes som de stærke favoritter til at få Newey, har nægtet at kommentere på det.

McLaren Racing-direktør Zak Brown har sagt "aldrig sig aldrig" om at rekruttere Newey. Williams' teamchef James Vowles sagde, han havde tage kontakt til ham og haft en "let samtale". Og Aston Martin menes at have givet ham et tilbud, selvom holdet officielt benægter det.

Newey forhandlede sig til en tidlig frigivelse fra sin kontrakt med Red Bull, der tillader ham at begynde at arbejde for et andet team i starten af 2025. Derfor kan han have en stor indflydelse på designet af det holds bil til, når de nye tekniske regler introduceres i 2026.

Lewis Hamilton, som skifter til Ferrari næste sæson, har sagt, at han er ivrig efter, at Newey skal slutte sig til ham i Maranello. Newey sagde, at det fik ham til at føle sig godt tilpas, men tilføjede, at det "ikke er grunden til, at jeg står op om morgenen."

Neweys beslutning om at forlade Red Bull var delvist påvirket af kontroversen omkring teamchef Christian Horner, som er blevet anklaget for seksuel chikane og manipulerende, kontrollerende adfærd af en kvindelig ansat.

Horner nægter anklagerne og er blevet frikendt af en intern undersøgelse. En anden undersøgelse er i gang efter klagerens appel, og selvom det også forventes at ende med samme resultat, vil der være yderligere udvikling, som tiden går.

Læs også

Solgt på auktion: Så mange penge fik de for Michael Schumachers eksklusive ure

Max Verstappen og Adrian Newey har været rygtet til Mercedes: Nu brydes tavsheden

2024-05-16T18:14:50Z dg43tfdfdgfd