RUNE MøDER AMERIKANER På OVER TO METER I FRENCH OPEN

En mere end to meter høj amerikaner er Holger Runes modstander i første runde af French Open.

Det står klart efter en lodtrækning torsdag eftermiddag, hvor det samtidigt blev afgjort, at Rune først kan møde verdensetter Carlos Alcaraz og Novak Djokovic i en eventuel finale.

Den 201 centimeter høje Christopher Eubanks og den højtflyvende dansker skal duellere i Paris, og det bliver deres første møde professionelt.

27-årige Eubanks er nummer 75 på verdensranglisten, hvor Rune er nummer seks. For begge spillere gælder det, at det er deres højeste placeringer i karrieren.

Rune har opnået sin placering via blandt andet finalepladser i Masters 1000-turneringerne i Monte Carlo og Rom på det seneste, mens Eubanks slog sig gennem kvalifikationen og nåede en kvartfinale ved ATP Masters i Miami i marts.

Derudover har amerikaneren senest med blandet succes spillet tre turneringer på hardcourt i Sydkorea.

Hvis seedningerne holder, møder Rune argentinske Sebastian Baez i anden runde, serbiske Miomir Kecmanovic i tredje runde, Taylor Fritz i ottendedelsfinalen og Casper Ruud i kvartfinalen.

Hvis Rune her ordner Ruud, som han gjorde det i Rom i den forgangne uge, er Daniil Medvedev, der søndag slog danskeren i finalen i Italian Open, den højst rangerede mulige modstander.

Det betyder også, at Rune er i den modsatte turneringshalvdel af verdensetter Carlos Alcaraz og Novak Djokovic, der er bookmakernes to største favoritter til at vinde French Open. Rune er nummer tre.

Hos kvinderne er danske Clara Tauson mulig deltager i hovedturneringen.

Hun skal dog først besejre Mirjam Björklund fredag i sidste runde af kvalifikationen for at få en plads i hovedturneringen og få sat navn på sin modstander i første runde.

Den 24-årige svensker er nummer 159 på verdensranglisten og dermed dårligere rangeret end Tauson, der nummer 126.

/ritzau/

2023-05-25T12:54:44Z dg43tfdfdgfd