RUNE VARMER OP TIL TIRSDAGSåBNER UNDER STOR BEVåGENHED

Den danske tennisstjerne Holger Rune skal først i aktion tirsdag i French Open i Paris.

Det bekræfter hans mor og manager, Aneke Rune, lørdag, inden at der endnu foreligger et officielt program.

- Holger ville rigtig gerne spille tirsdag, da han så kan få en hel hviledag i morgen (søndag, red.) efter at have trænet mange dage i træk og så træne igen mandag og så kamp tirsdag. Det er ideelt, siger Aneke Rune.

Hun tilføjer, at han meget vel kommer på anlægget alligevel søndag, men så bliver det for at heppe på Clara Tauson, der åbner turneringen søndag eftermiddag.

Med åbningskamp tirsdag har den 20-årige Rune altså rig lejlighed til at spille sig varm på det parisiske grus, før det går løs i årets anden grand slam-turnering.

Lørdag havde han træningstid på Roland Garros' tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu, og der var ikke blot tale om træning.

Arrangøren havde bedt Rune om at spille en træningskamp, hvor der ganske atypisk var et setup, som var det en normal kamp med boldbørn og linjedommere.

Modstanderen var amerikanske Tommy Paul, og verdens nummer 17 ydede god modstand.

Et enkelt sæt blev det til uden et eneste servegennembrud, og Rune hev til sidst sættet med en overbevisende tiebreak, før de takkede hinanden for kampen.

Danskeren fik undervejs vist prøver på sit stort anlagte spil, og et af hans store våben - stopbolden - sad i hvert fald i skabet.

På en dag, hvor der var åbent for publikum, tiltrak træningskampen sig på den gode side af 1000 tilskuere.

Mange af dem var børn, der efter træningen stillede sig i kø for at få en autograf, og Rune tog sig i godt et kvarter tid til at gøre de mange børn glade med en signatur.

- Det prioriterer han. Særligt når det er børn. Så mange år er det jo ikke siden, at han selv stod og ventede på autografer fra Gael Monfils i Stockholm, hvor vi stod og ventede i flere timer i stiv kuling, fortæller Aneke Rune.

- Der er ikke noget værre, end hvis de bare går forbi. Det kan Holger godt huske.

Aneke Rune peger også på, at det er vigtigt, at sporten får unge fans.

- I tennis er det meget 65+, så det er godt for tennis, at Holger hiver en anden generation.

Også Clara Tauson var på træningsbanen lørdag, men under mere ydmyge forhold på bane 19, der end ikke ligger på selve French Open-anlægget, og hvor medier ikke må opholde sig.

Tauson spiller søndag - på hovedturneringens åbningsdag - tredje kamp på bane 8 mod hviderusseren Aliaksandra Sasnovich.

Runes modstander på tirsdag er amerikaneren Christopher Eubanks.

/ritzau/

2023-05-27T13:55:34Z dg43tfdfdgfd