SøNDERJYSKE ER MILLIMETER FRA OPRYKNING TIL SUPERLIGAEN

Kun i den allervildeste teori ender sæsonen ikke med, at Sønderjyske rykker op i Superligaen.

Det er facit, efter at sønderjyderne fredag aften slog Kolding IF 2-0 på udebane efter to scoringer af angriberen Mads Agger.

Sønderjyske har med sejren 15 point ned til Fredericia på tredjepladsen med kun fem runder tilbage af sæsonen, og da målscoren samtidigt er 34 mål bedre end Fredericias, kan champagneflaskerne godt lægges på køl.

Første chance for at lade dem springe kommer på torsdag, når Fredericia kommer på besøg i Haderslev, og alt andet end udesejr vil sikre Sønderjyske oprykningen matematisk.

Kolding var ubesejret i 2024 inden fredagens møde med Sønderjyske, så en udesejr var langt fra givet, men 24-årige Mads Agger var i hopla og lavede to meget fine mål.

Lige før pausen blev hurtigløberen sendt af sted i en friløber og omsatte den iskoldt, selv om en forsvarsspiller nåede tilbage og lægge pres på.

Ti minutter inde i anden halvleg vendte Agger fantastisk rundt på en forsvarsspiller og øgede til 2-0 med endnu en knivskarp afslutning.

Nordmakedoneren Sefer Emini lukkede og slukkede til 3-0 efter Tobias Klysners oplæg, og dermed endte det med overbevisende cifre til førerholdet.