THOMASBERG FORSVARER ANFøRER OG AFVISER FORMDYK

Er det optimalt, hvis et fodboldholds anfører ikke nødvendigvis er blandt de første på holdkortet og måske endda ikke starter inde?

FC Midtjyllands seneste to startopstillinger i Superligaen har været uden Henrik Dalsgaard, som mod Lyngby i forrige uge fik et kort indhop og mod Hvidovre søndag aften slet ikke var med, hvilket dog skyldtes sygdom.

34-årige Dalsgaard har tidligere på sæsonen fået kritik for at lave for mange fejl, men FCM-træner Thomas Thomasberg forsvarer anføreren og mener, at det reelt kun er mod Lyngby, at man kan sige, at Dalsgaard blev fravalgt.

- Han har været bedre på det seneste, men Adam har gjort det rigtig godt, når han har fået indhop, siger Thomasberg med henvisning til den 22-årige tjekke Adam Gabriel, som har spillet højreback i stedet for Dalsgaard.

- Det er positivt for os, at vi har en konkurrencesituation, og selvfølgelig vil jeg også allerhelst have en anfører, hvor det bare var selvskrevet, at han skulle stå derinde hver eneste gang, men vi er altså i en klub, hvor der skal være konkurrence på alle pladser.

Cheftræneren fremhæver, at Adam Gabriel lidt mere offensivt indstillet og derfor er blevet brugt, når der skulle jagtes lidt mere.

- Dalsgaards individuelle præstationer kunne godt være bedre, men det er ikke sådan, at jeg tænker, at han har spillet rigtig dårligt, siger Thomasberg.

Mod Hvidovre var det igen den islandske landsholdsspiller Sverrir Ingi Ingason, der bar anførerbindet, fordi Henrik Dalsgaard og målmand Jonas Lössl ikke var med.

Forsvarsspilleren er en del af FC Midtjyllands anførergruppe på en håndfuld spillere.

- Det handler egentlig ikke om, hvem der bærer anførerbindet. Det handler om os som enhed, og at vi hjælper hinanden, siger Ingason.

FCM købte 30-årige Ingason fra græske Paok i sommer, og han er hentet ind for at være en ledende figur på holdet.

- Jeg har prøvet meget i min karriere, har vundet ting og spillet landskampe, så det er mit ansvar at forsøge at hjælpe de unge drenge, så vi forbedrer os som hold, siger Ingason.

Trods forskellige anførere har FC Midtjylland i de seneste to måneder leveret glimrende resultater i Superligaen, hvor det er blevet til 16 point ud af 18 mulige i de seneste seks kampe.

FCM er øjeblikkeligt på tredjepladsen i tabellen bag FCK og Brøndby.

/ritzau/

2023-11-06T07:13:16Z dg43tfdfdgfd