TIDLIGERE CYKELRYTTER KRITISERER ARMSTRONG EFTER RåD TIL TADEJ POGACAR: "LYT ALDRIG NOGENSINDE TIL HAM OM NOGET SOM HELST"

Under Tour de France begejstrede Tadej Pogacar seerne med sin vedholdende angrebslyst, hvilket medførte, at han vandt intet mindre end seks etaper og tog sin tredje Tour de France-titel foran rivalen Jonas Vingegaard.

Efter hver etape af Tour de France reflekterede den måske mest kontroversielle figur i cykling, Lance Armstrong, over dagens begivenheder i sin podcast 'The Move'. Her fik han selskab af Johan Bruyneel, George Hincapie og Sir Bradley Wiggins.

Læs også

Jonas Vingegaard udelukker det ikke: Kommer an på meget

Tour de France-succes får konsekvenser for Tadej Pogacar

Armstrong advarede blandt andet den slovenske leder af UAE Team Emirates med ordene: 'Giv folk ikke en grund til at hade dig' og 'Giv dem ikke en grund til at tvivle på dig'.

Den tidligere amerikanske professionel cykelrytter Phillip Gaimon mener dog, at ethvert råd eller advarsel fra en vanæret person som Armstrong straks bør kasseres og ignoreres.

"Man skal aldrig, nogensinde lytte til Lance Armstrong om noget som helst," sagde den 38-årige tidligere Garmin-Sharp-rytter i sin egen podcast ifølge CyclingUpToDate.

"Folk fortsætter med at sammenligne klatringer. De ser på klatringerne fra Pantani, Lance og Ulrich og alle de fyre. Og selvfølgelig smadrede Tadej en masse af dem i år. Og man ser på det og tænker: 'Åh, det er et dårligt tegn'."

"Men så tænker man på, at dette er 25 til 30 år siden for mange af dem. Tænk på, hvis du kørte på Pantanis cykel op ad en bakke lige nu. Du ville tænke: 'Ew'. Alt er blevet bedre. Alle sportsgrene udvikler sig. Teknologien, aerodynamik og udstyr har udviklet sig."

"Og så kommer man ind på ernæring og træning. Alle sportsgrene bliver hurtigere over tid. Cykling fra en bestemt æra ville gå ned lidt og derefter udvikle sig over tid. Siger jeg, at Tadej er ren? Nej, jeg kender ikke den fyr. Men jeg ser mange kommentarer som: 'Vær ikke naiv - alle gør det'. Nej, det gør de ikke. Det er absolut ikke sandt. Jeg kender mange fyre i feltet stadig. Jeg er meget tætte venner med nogle af dem."

"Jeg er ikke bedste venner med nogen på podiet, men jeg er tæt på folk, der er meget højt oppe, som har opnået markante resultater i år, hvis navne er blevet nævnt i disse begivenheder, som jeg stoler fuldt ud på. Så gør alle det? Nej, selv dengang var det ikke tilfældet."

Læs også

Mads Pedersen kommer med bøn til Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard deler trist nyhed: Kommer ikke til at ske

2024-07-24T10:07:41Z dg43tfdfdgfd