TIDLIGERE F1-MESTER MED VOLDSOM KRITIK AF DANIEL RICCIARDO: "HVORFOR ER HAN STADIG I F1?"

Den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve har brutalt langet ud efter Daniel Ricciardo. Han har blandt andet sagt, at han 'tage hjem' og forlade sporten.

Villeneuve, der vandt F1-mesterskabet for Williams i 1997, arbejder for Sky Sports forud for søndagens løb i Montreal og forbløffede med hård kritik af Ricciardo. Den australske kører vendte tilbage til F1 midtvejs i sidste sæson for AlphaTauri, som nu hedder Visa Cash App RB.

Læs også

Blev nævnt som potentiel Hamilton-afløser: Nu har F1-stjerne skrevet kontrakt med andet hold

Ekspert med klar opfordring til Kevin Magnussen

Ricciardo havde ambitioner om at erstatte Sergio Perez ved siden af Max Verstappen, men hans form i den første tredjedel af denne sæson gav ham kun en lille chance. Perez har siden underskrevet en ny toårig kontrakt.

Ricciardos fremtid efter 2024 er der også blevet sat spørgsmålstegn ved, da han allerede er 14 point bag RB-holdkammerat Yuki Tsunoda. Hvis beslutningen lå hos Villeneuve, ville der ikke være nogen debat.

"Hvorfor er han stadig i F1? Hvorfor?" spurgte den canadiske tidligere racerkører.

"Vi har hørt det samme nu i de sidste fire eller fem år: 'Vi skal gøre bilen bedre - stakkels ham'. Undskyld, men det har været fem år af det. Nej, du er i F1. Måske gør du den indsats for Lewis Hamilton, der har vundet flere mesterskaber. Du gør ikke den indsats for en kører, der ikke kan klare det."

"Hvis du ikke kan klare det, så tag hjem. Der er en anden til at tage din plads. Sådan har det altid været i racing - det er sportens højdepunkt. Der er ingen grund til at fortsætte og blive ved med at finde undskyldninger. I taler alle om den første sæson eller de første to sæsoner."

"Han slog en [Sebastian] Vettel, der var udbrændt, der forsøgte at opfinde ting med bilen for at vinde og bare rodede i sine weekender. Så slog han i et halvt år Verstappen, da Verstappen var 18 år gammel og lige var startet. Så var det det, han stoppede med at slå nogen efter det."

Læs også

Mercedes kan hente tidligere kører som afløser for Lewis Hamilton

Tidligere F1-kører ikke i tvivl: Ender galt for Kevin Magnussen

2024-06-08T13:37:14Z dg43tfdfdgfd