TIDLIGERE FORMEL 1-STJERNE: KUN DERFOR UNDGIK KEVIN MAGNUSSEN AT Få KARANTæNE

Sergio Perez havde brug for en god weekend i Monaco efter en skuffende 8.-plads i Imola. Han blev dog elimineret allerede i Q1, hvor han kørte langsommere end Williams-kører Logan Sargeant. Han blev rykket to pladser frem i feltet, da begge Haas-biler blev diskvalificeret.

En teknisk overtrædelse på grund af en ny del på deres bagvinge betød, at Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen måtte starte som nummer 19 og 20. Det kunne den tidligere teamchef Günther Steiner ikke lade være med at lave sjov med.

Læs også

Lewis Hamilton holder sig ikke tilbage: "Folk faldt i søvn undervejs"

Forårsaget af Kevin Magnussen: Red Bull afslører vanvittige omkostninger til skader på Sergio Perez' bil

Den 31-årige Magnussen fik den bedste start af de tre biler og placerede sig indvendigt i første sving, mens Perez næsten stod stille, da feltet samlede sig gennem svinget.

Danskeren så en mulighed ved siden af Perez, men løb tør for plads, som det ofte sker i Monaco. Ifølge tidligere Formel 1-kører David Coulthard har kun én faktor forhindret ham i at få en karantæne.

Haas-køreren har allerede fået 10 strafpoint denne sæson, og når man når 12 strafpoint, bliver man tvunget til at sidde ude i et løb.

"Med de strafpoint Kevin Magnussen har på sin licens, er der ingen skade ved at stikke næsen ind, men på dette tidspunkt skulle han have trukket sig," sagde han ifølge F1 Oversteer.

Du kan se, at banen ikke er særlig lige, og da kontakten skete, er det en stort kollision i begyndelsen af et Grand Prix. Bilen er også tung, da den er fyldt med brændstof. Du kan se Perez kigger i spejlet, men når han kigger frem igen, er kollisionen sket."

"Dommerne har anset det som en 'racing incident', men ulykken blev forårsaget, fordi Magnussen stak næsen ind. Og chancerne for at trække fra op ad bakken og komme udenom på den strækning? Små til ingen."

Steve Jones brød her ind og spurgte om følgende: "De kaldte det en 'racing incident', fordi det er første omgang, og bilerne alligevel er så tæt på hinanden?"

Coulthard kom med et svar på dette, og mente, at det var en fordel for danskeren: "Ja, første omgang. Hvis det havde været på nogen anden omgang, tror jeg, at Magnussen kunne se frem til en lille ferie fra Formel 1."

Som Coulthard gjorde klart, kunne Magnussen have set frem til en karantæne, hvis hans kollision med Perez ikke var sket på første omgang. Perez kunne have givet mere plads, men han vil hævde, at han fulgte sin linje.

Læs også

Sergio Perez langer ud efter Kevin Magnussen

Noget særligt skete under Monacos Grand Prix, som måske aldrig vil ske igen

2024-05-28T16:40:11Z dg43tfdfdgfd