VINGEGAARD SVARER KRITIKERE IGEN: JEG VAR BARE KLOG

Jonas Vingegaard går til modangreb på de kritikere, der beskylder ham og Visma for at køre defensivt på søndagens grusetape i Tour de France.

Efter etapen konstaterede Tadej Pogacar, at Vingegaard tilsyneladende er bange for ham. En anden af toprivalerne, Remco Evenepoel, mener, at danskeren "manglede nosser" til at køre med i et angreb.

Men Vingegaard slår fast, at han blot fulgte taktikken, og at det havde været sportsligt selvmord at tage på udflugt med Pogacar og Evenepoel.

- Hvis jeg havde kørt med de to med 70 kilometer til mål og så var blevet sat på den tredjesidste grussektor, som jeg blev af Pogacar, ville jeg have tabt Tour de France i går (søndag, red.).

- Jeg vil ikke sige, at jeg manglede "nosser". Jeg vil kalde det at køre klogt.

- Vi fokuserede kun på ikke at tabe tid. Det lykkedes vi med på vores egen måde. Måske forstår folk det ikke, men det er deres problem, siger Jonas Vingegaard på et pressemøde på hviledagen i Touren.

Vingegaard har klæbet til Pogacars baghjul på etaperne i første Tour de France-uge. Men han afviser, at hans eneste fokus er at holde Pogacar i skak.

- Det er kun godt for mig, at der er flere rivaler. Dermed kan andre hjælpe med at gøre løbet hårdt, hvilket er godt for mig.

- Jeg ser ikke kun Pogacar som min rival. Jeg ser hele top-10 og måske flere som mine konkurrenter. Man skal holde øje med alle, siger Jonas Vingegaard.

Han tolker kritikken fra sine formodet hårdeste konkurrenter som en slags usikkerhed. End ikke Vingegaard selv ved, hvordan hans niveau vil være i længere inde i løbet.

Hans udholdenhed efter den lange skadespause er stadig et åbent spørgsmål.

- Jeg er en slags dark horse. Det er første gang, at jeg kommer ind i Tour de France på denne måde, og ingen ved, hvordan jeg vil være i de næste to uger, siger Jonas Vingegaard.

/ritzau/

2024-07-08T08:52:13Z dg43tfdfdgfd