WOZNIACKI RASER: DET ER LATTERLIGT OG PATETISK

Wozniacki-lejren er bestemt ikke tilfreds med måden, de bliver behandlet på.

Inden for sportens verden er det ret simpelt.

Hvis du arbejder hårdt, så kan du i sidste ende opnå fantastiske resultater.

Hertil er der den håndfuld, der også opnår legendestatus.

Du kan skrive dig selv ind i historiebøgerne og blive udødeliggjort og for altid vil folk huske dit navn, og hvad du har opnået.

Se bare på Pelé, Maradona, Michael Jordan, Usain Bolt og Muhammad Ali.

Også i Danmark har vi atleter, der har formået at opnå en fantastisk status som Michael Laudrup og Peter Schmeichel, og så fortsætter eksempelvis Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen med at imponere inden for deres respektive sportsgrene.

Hertil har vi også en sportsstjerne, der for længst har opnået den allerstørste hæder og skrevet sig ind i historiebøgerne, hvorefter karrieren blev stoppet. Dog valgte hun efter flere år at vende tilbage igen i jagten på mere.

Her taler jeg selvfølgelig om vores egen Caroline Wozniacki.

Selvom Caroline har været verdens bedste tennisspiller samt vundet en Grand Slam, så er det dog stadig ikke nok til at blive behandlet med respekt.

Det fortæller hendes far og træner nu i et stort interview med det polske medie Sport.

Artiklen fortsætter under billedet…

Amatørarbejde

Ifølge mediet så er det Piotr selv, der har bedt om et interview, da han havde noget meget vigtigt, han godt ville fortælle, og det er da også noget af en bombe, han smider.

I det lange interview får han sendt flere svinere afsted mod Women’s Tennis Association (WTA), som er den organisation, der står for de kvindelige tennisspilleres tour.

– Kvindetennis er en helt anden sport end herretennis med hensyn til, hvordan organisationen fungerer. Det er amatørarbejde. Man siger ofte om kvinder i sport, at de er en inspiration, og at det er sundt, når de afbryder deres karrierer, stifter familie, får børn og vender tilbage til den sport, de elsker. Fordi det er sådan, de viser alle, at det kan lade sig gøre. Faktisk er det bare et eventyr. Det er latterligt. Og endnu mere – det er patetisk!

Vi er ikke længere velkomne

Hertil fortæller Piotr, at der ikke bliver taget hensyn til hende på trods af, hvad hun har gjort for sporten.

– Hun vandt en Grand Slam-turnering, vandt Masters, spillede i næsten 60 finaler i deres turneringer og vandt 30. Så vi taler om en komplet tennisspiller, en der gjorde et godt stykke arbejde, som helt sikkert øgede tennissportens popularitet… Det viser sig, at når en som Caroline Wozniacki kommer tilbage som Caroline Wozniacki med familie, så er hun ikke længere velkommen.

Ifølge Piotr så handler det ikke om resultater, men om hvem du kender i branchen.

– Vi kan ikke engang forberede Carolines kalender! Vi træner, vi forbereder os, og det viser sig, at der ikke er noget at gøre. Dette sker, fordi i dag i tennis er alt kun baseret på forhold, på bekendtskaber og ikke på klare regler. Sagen er, at hvis vi kender arrangørerne eller turneringslederne, får vi en chance for at spille, men hvis vi ikke kender nogen et sted, så vil de ikke have os der.

Blev vraget flere gange

Udtalelsen kommer blandt andet efter beslutningen om ikke at give Caroline et såkaldt wild card til Grand Slam-turneringen French Open.

Tidligere har det været obligatorisk at give dem til spillere, der har været højt placeret på verdensranglisten, som har holdt pause grundet eksempelvis skader eller graviditeter.

Det er dog nu ikke længere tilfældet, hvilket går ud over Caroline, men også de tidligere Grand Slam-vindere Angelique Kerber og Naomi Osaka, og det er til stor frustration for Piotr, da han mener, at det er tydeligt, at arrangørerne nu vælger at prioritere deres egne spillere.

– Det har været sådan siden sidste år, at alle wild cards er ejet af turneringerne, og WTA vasker sine hænder. Hvad er resultatet? Til turneringen i Rom blev alle wild cards, og der var otte af dem, givet til italienske kvinder. Jeg kan godt forstå, at man promoverer sine spillere, men hvordan kan man give retten til at spille i en turnering af denne rang til kvinder, som ikke engang burde tænke på, at de kunne spille Masters 1000-turneringer?

Hertil fortæller Piotr, at arrangørerne helt lod være med at svare på deres ansøgning om et wild card.

Det var Carolines beslutning at droppe Paris

Det var en mulighed at deltage i kvalifikationskampene til eksempelvis French Open, hvis man ikke modtager et wild card, men ifølge Piotr så var det Carolines beslutning at takke nej.

– Caroline sagde, at hun ikke har arbejdet hårdt hele sit liv og ikke har opnået så meget for at begynde forfra som junior nu…Hun foretrak at vente og se, hvordan de ville reagere på hendes ansøgning i stedet for at ansøge om en kvalifikation. Jeg støtter hende. Og jeg kan fortælle jer, at Caroline helt sikkert ikke spiller mere næste år. Det har vi allerede besluttet. For der er ingen grund til at gå ind i sådan noget her. De tager os ikke alvorligt, så det er en skam for vores indsats.

Det manglende wild card til French Open har også været en mavepuster i forhold til hendes helt store drøm.

Kort tid efter meddelelsen om et comeback blev det afsløret, at Carolines helt store drøm var OL, men muligheden for at opnå den rang, der kræves, forsvandt uden deltagelse ved Grand Slam-turneringen.

Derfor sidder Caroline og hendes far lige nu og håber på et wild card til OL.

– Vi ved det ikke. Vi venter. Intet er garanteret. Helt og aldeles. Selvfølgelig gør vi alt det rigtige i henhold til reglerne. Dansk Tennis Forbund søger om et wildcard, fordi den rangliste, der giver Caroline kvalifikation, ikke længere vil være i stand til at gøre det. Caroline har indsendt alle de dokumenter, som forbundet kræver for at kunne deltage i Paris. For hende var dette hovedmålet med comebacket.

Hvad tænker du om Piotrs udtalelser? Skriv i kommentarsporet. Del også meget gerne artiklen, så flere kan skrive.

Artiklen Wozniacki raser: Det er latterligt og patetisk blev først udgivet af Newsner Dansk.

2024-05-21T11:57:47Z dg43tfdfdgfd