TAUSON JAGTER FøRSTE GRAND SLAM-SEJR I 16 MåNEDER

Da Clara Tauson i januar 2022 slog sjetteseedede Anett Kontaveit ud af Australian Open og nåede tredje runde, hvor hun også var tæt på at slå seedede Danielle Collins, troede de færreste nok, at Tauson skulle vente mere end et år på sin næste sejr i en grand slam-hovedturnering.

Ikke desto mindre har hun stadig ikke vundet i grand slam-regi siden, når hun søndag eftermiddag spiller første runde i French Open mod hviderusseren Aliaksandra Sasnovich.

Sidste år meldte Tauson afbud til French Open og måtte derefter opgive at spille sin første kamp i Wimbledon til ende på grund af en skade. Efterfølgende blev det til et tidligt exit i US Open.

Sidst på året dumpede hun så langt ned på verdensranglisten, at hun ikke længere havde rangering til at gå direkte ind i grand slam-turneringer.

Denne sæson indledte hun da også ved at være fraværende i Australian Open, men til French Open gav hun den et skud i kvalifikationsturneringen. Og med tre sejre banede hun sig vej til hovedturneringen.

- Det føles godt. Jeg har ikke været i en grand slam siden US Open, så det er dejligt at være tilbage, sagde hun efterfølgende til den danske presse i Paris, herunder TV 2.

- Jeg ved, at jeg hører til her, og hvis jeg får en dårlig lodtrækning, ved jeg, at jeg kan spille godt, lød det fra Tauson, inden det stod klart, at Sasnovich blev modstanderen.

Mens Tauson ligger nummer 126 på verdensranglisten, er Sasnovich på 50.-pladsen.

Alligevel har bookmakerne danskeren som kneben favorit mod Sasnovich, der i 2023 har haft svært ved at sætte flere sejre sammen i træk.

Da de sidste år tørnede sammen i en opvarmningsturnering til Australian Open i deres hidtil eneste møde, trak Tauson sig med en skade.

Hvis Tauson denne gang slår Sasnovich, skal hun i anden runde møde enten polske Magda Linette, der er nummer 21 i verden, eller canadiske Leylah Fernandez, der er nummer 36.

Søndagens kamp spilles som den tredje på bane 8 med forventet kampstart mellem klokken 15 og 16.

/ritzau/

2023-05-28T05:17:44Z dg43tfdfdgfd