WOUT VAN AERT MæRKER SMERTER I LUNGER EFTER STYRT

Den belgiske cykelrytter Wout Van Aert har fået flere følgeskader end tidligere meldt ud, efter at han i sidste uge styrtede i den belgiske brostensklassiker Dwars door Vlaanderen.

Tidligere oplyste cykelholdet Visma, at Van Aert havde brækket brystbenet, kravebenet og flere ribben, så han måtte opereres, men også lungerne har taget skade.

Det siger Merijn Zeeman, der er teknisk direktør for Visma-holdet, fredag på et pressemøde forud for klassikeren Paris Roubaix.

- Wout har også skadet sin lunge. Han skal scannes om et par uger, og så bliver vi klogere. Lige nu er hans vejrtrækning kompliceret, og det er tydeligt, at han har ondt, siger Zeeman.

Han kan til gengæld meddele, at Van Aert som udgangspunkt restituerer hurtigere end forventet, og at han er oppe at gå igen.

- Jeg er overrasket over, hvor hurtigt han er ved at komme sig, efter at hans ryg blev revet op. Man kan se, at de her atleter virkelig er noget specielt, siger Zeeman.

Han afviser dog at svare på, hvornår den belgiske stjerne forventes at kunne køre løb igen. Oprindeligt var det planen, at Van Aert foruden en række klassikere skulle stille til start i Giro d'Italia, der begynder i starten af maj.

Wout Van Aerts holdkammerat Jonas Vingegaard gennemgår et lignende smerteregister i øjeblikket, efter at danskeren torsdag styrtede i Baskerlandet Rundt. Vingegaard brækkede kravebenet, flere ribben og punkterede en lunge.

/ritzau/AFP

2024-04-05T20:58:59Z dg43tfdfdgfd